امروزه این امکان وجود دارد، کسانی که می خواهند آموزش نحوه تهیه سرکه با خرما و کنجد را یاد بگیرند، با استفاده از خرما خشک و ضایعاتی در محل خود این ماده را تهیه و تولید نمایند، ما امیدواریم که نتیجه تلاشهای تیم خواص مواد غذایی این سایت برای شما عزیزان مورد توجه باشد، همانطور که می دانید، در قرآن کریم از بهشت آسمانی به نام جنت فراخوانده شده است، و به معنی باغ است که درختان میوه فراوان دارد، همچنین میوه های دیگر بسیاری در این کتاب آسمانی نام برده شده است که برای مصارف مختلفی مورد نیاز است.
امروزه با پیشرفت جوامع انسانی بیماریها افزایش یافته است و یکی از راههای نجات مردم از بیماریهای مختلف شناخت کامل طبیعت و شناخت خواص گیاهان و میوهها است و با توجه به نام مهمترین میوه های ذکر شده در کتاب آسمانی مانند،خرما، انجیر و زیتون گروه های پژوهشی کشورهای مختلف به دنبال کشف کردن خواص دارویی این نوع گیاهان می باشند.
پژوهشگران تحقیقات خود را بر روی مصرف خرما، انجیر و کنجد در اصفهان و زیتون و میوه های نام برده دیگر گذاشته اند و باعث شده تا مزیت فوق العاده ی آنها را شناخته و از آنها برای درمان انواع بیماریها استفاده کنند، البته بعضی از روحانیون مانند، علمای مصر اعلام کردند که خدا در قران برای انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یکبار ذکر شده و نام زیتون در قران هفت بار ذکر شده است، به همین دلیل و با شناخت مزیت این میوه ها خیلی از افرادی که به اسلام اعتقادی نداشتند، مسلمان شدند و بیشتر در مورد کتاب قرآن مطالعه کردند.
نحوه تهیه سرکه خرما خشک
برای اینکه بتوانید از خرما سرکه تهیه کنید،باید نحوه استفاده از نمونه خشک آنها را دانسته و نیاز به نمونه های درجه یک و گرانقیمت ندارید، چراکه خیلی از افراد برای تهیه این ماده ارزشمند از خرماهای ضایعاتی و نمونه هایی که به صورت خشک شده در پای درختان می ریزد استفاده می کنند، تا بتوانند هزینه های خود را کاهش داده و همچنین به دلیل دارا بودن خواص زیاد از این میوه استفاده کنند.
برای این کار، اول از همه، باید یک ابتدا تاریخ مناسب برای خریداری آنها را بدانید، برای اینکه بتوانید نسبت به تاریخهای رسیده شدن و برداشت از آنها استفاده کنید، به طور کلی استفاده از خرماهای خشک شده که توسط دما تخمیر نشده اند ، مناسب برای تولید سرکه خرما هستند که می توانند در تاریخ معین از آنها استفاده شود، خرما در مناطق مرطوب به دلیل رطوبت زیاد، در معرض هوا قرار می گیرد و برای سرکه خرما مناسب نیست.
همچنین در نظر بگیرید که هر چه زودتر شیرینیهای و قند خرما به سرکه تبدیل شود، با اینکار از خرابی آنها جلوگیری می شود، البته ابتدا باید، هسته های خرما را جدا کرده و از چرخ گوشت برای تخمیر کردن آنها استفاده شود، بعد از آن باید، خرماها را درون یک ظرف غیر فلزی با یک دهانه بزرگ ریخته و سپس اب جوش، خمیر، سرکه و نمک به ظرف اضافه شود، سپس سرپوش ظرف را محکم کرده و آن را در یک محیط گرم و تاریک برای 25 الی 50 روز قرار در آن محیط قرار گیرد و بعد از آن سرکه خرما آماده خواهد شد و شما می توانید به راحتی از آن برای تهیه انواع ترشی و شوری استفاده نمایید.
تهیه سرکه خرما خشک در محل
در ادبیات مستند شده است که اثرات غلظت قند، افزودن مکملهای مختلف به ملاس، pH و برخی عوامل دیگر به خوبی بر بهرهوری اتانول تأثیر میگذارد، بسیاری از میکروارگانیسمها را میکروبهای اتانولوژنیک در نظر گرفته اند. مخمر و کاندیدهای بهتری برای اثر دما بر تولید اتانول در شکل نشان داده شده است.
مشاهده شد که دمای کمتر منجر به تولید کمتر اتانول در سرکه می شود که احتمالاً به دلیل فعالیت کمتر سلول مخمر است، زیرا در حین تخمیر اگر دما پایین باشد فعالیت سلولهای مخمر کاهش می یابد و منجر به تولید کمتر اتانول می شود، اما افزایش دما تأثیر معنیداری بر غلظت اتانول داشت، بازده اتانول حداکثر در دمای 30 درجه سانتیگراد بود.
دمای ایده آل برای تخمیر ملاس بین 28 تا 32 درجه سانتیگراد گزارش شده است، از این رو، عملکرد در دمای 30 درجه سانتی گراد حداکثر بود، عملکرد اتانول زیستی به طور قابل توجهی کاهش یافت.
دما یکی از مهم ترین عواملی است که بر تولید اتانول تأثیر می گذارد بنابراین، تولید اتانول با افزایش دما (40 درجه سانتیگراد) کاهش یافت، زیرا دمای بالاتر ممکن است اکثر سلولهای مخمر را از بین ببرد و فرآیند تخمیر را محدود کند، نتایج ما نیز مشابه یافته های فکرالدین و همکاران است.
کارایی مخمر برای تبدیل قندها به اتانول در طی فرآیند تخمیر در شکلها نشان داده شده است، در به جز مصرف قند کل و قندهای احیا کننده حداکثر در تلقیح 25 درصد مخمر مشاهده شد، در حالی که در تلقیح 15 تفاوت معنیداری وجود نداشت.
نتایج نشان داد که 25 درصد تلقیح مخمر قند بیشتری مصرف کرده و حداکثر اتانول تولید می کند. دومین و سومین تلقیح مناسب برای تولید اتانول در تلقیح 15 و 20 درصد بود. مصرف قندها به مدت 120 ساعت مورد توجه قرار گرفت اما مشاهده شد که بعد از 72 ساعت هیچ مصرفی وجود نداشت. فرآیند تخمیر قندها در 72 ساعت اول فعال بود.
پس از 72 ساعت، هیچ مصرف قندی توسط مخمر مشاهده نشد. این ممکن است به دلیل اثر سمی یک دوره تخمیر طولانی تر باشد که برای رشد میکروبی مضر است با این حال، حداکثر بازده سرکه خرما با افزایش تخمیر قند از یافته های مختلفی توجیه می شود.
برای اینکه بتوانید، کیفیت سرکه خرما را افزایش دهید و آنرا از اسیدی به خالت بازی انتقال ندهید خیلی باید به دمای نگهداری دقت شود همچنین مقدار قندی که در این گیاه وجود دارد امکان دارد تا مخمر را غیر فعال کرده و شرایط را در تولید سرکه خرما تغیر دهد.
این گزینه بیشتر زمانی اتفاق می افتد که خرماهای مصرفی دارای شیره ی زیادی باشند که در اینصورت خیلی باید دقت شود، استفاده از خرماهای خشک برای تولید سرکه می تواند روند کار و تولید را بهتر کند و از این بابت تولید کنندگان مشکلی نخواهند داشت.
امروزه با افزایش تعداد مصرف کنندگان و همچنین تولید کنندگان مختلف شرایطی ایجاد شده است که غیر از انگور از خرما نیز به صورت عمده سرکه تولید شود، تمام مجموعه هایی که تولید ترشی و شوری دارند از سرکه این محصول به دلیل فراوانی استفاده می کنند تا بتوانند کیفیت محصولات خود را افزایش دهند، به همین دلیل مجموعه ارس با استفاده از محصولالت کشاورزان نمونه های خرمای ضایعاتی را با قیمتهای بسیار پایین در اختیار تولید کنندگان قرار می دهد.
شما می توانید برای آگاهی بیشتر با مشاورین مجموعه ارس بگیرید و یا اینکه با پر کردن فرم سایت این امکان را فراهم کنید تا با شما تماس حاصل نماییم، نمونه های مختلف ضایعات خرما وجود دارد که ما نسبت به نیاز مشتریان برای آنها ارسال می نماییم.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.